A szilikon tömítés előnyei

Megbízható alapanyagot keres injektálás, szigetelés tömítéséhez? Elege van az állandóan érzékelhető huzatból? Nyílászárók réseit, falréseket, repedéseket szeretné végre tartósan eltüntetni? A megoldást a szilikon tömítő használata jelentheti!


Miért érdemes a szilikon tömítő mellett dönteni?

A hagyományosan (gumiból) készül tömítésekkel ellentétben a szilikon tömítő számos olyan előnnyel rendelkezik, ami alkalmassá teszi arra, hogy minden körülmény között megállja a helyét, és leváltsa a gumitömítéseket.

A szilikon rendkívül nagy előnye, hogy nagy az ellenálló képessége, fizikai tulajdonságai pedig olyannyira állandóak, hogy az anyag 60 és 200 C° között is szinte ugyanolyan marad. Nem ártanak neki az időjárás változásaival járó viszontagságok, ellenálló a nedvességgel és a fénnyel szemben és kedvezően viselkedik még a nagy nyomás alatt is, valamint tapadásgátló és víztaszító hatású, és kitűnő a ragasztó és tömítő képessége is.

Döntsön Ön is a szilikon tömítő mellett! Garantáltan nem fogja megbánni!

Építési ragasztók felhasználása

Építkezésbe kezdett és már a végén jár, de vannak még apróbb munkálatok a készülő lakásban, amelyekhez építési ragasztóra van szüksége? Néhány dolog javításra szorul otthonában és szeretne precíz, tartós megoldást a felületek illesztésére?


Válassza építési ragasztóink egyikét, melyekkel tartós eredményeket érhet el a nehezen hozzáférhető felületek ragasztásakor is!

Az építési ragasztó otthonunk számtalan területén felhasználható, legyen szó az ajtók belső lemezeléseiről, a küszöbökről vagy az oszlopok illesztéséről. Az építési ragasztók fehér/áttetsző színükkel nem hagynak látható nyomot a felületragasztás során. A fém és PVC anyagokon is jó tapadással bírnak, így akár autók karosszéria elemeit is ragaszthatjuk velük. Az építési ragasztók remekük ellenállnak a környezet és az időjárás viszontagságainak, így a gépjárművel történő utazás során a kőfelverődéstől is védenek egyes típusai.

Ha Önnek is építési ragasztóra lenne szüksége apróbb munkálatokhoz, autó karosszéria elemeinek ragasztásához, tekintse meg webáruházunk kínálatát!

A vízszigetelés feladatai

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap az épületek megfelelő szigetelésének fontossága, azonban ebbe nem csupán a megfelelő hőszigetelés, de a biztonságos vízszigetelés is beletartozik.


 • A vízszigetelés elsődleges és egyben legfontosabb feladata, hogy megakadályozza a különféle forrásokból eredő nedvesség beszivárgását az egyes épületszerkezeti elemekbe, például csapadék.
 • Fontos feladatai közé tartozik a vízszigetelési rendszernek az épület használatából származó üzemi víz elleni védelem kialakítása, mivel ez a nedvesség sokféleképpen károsíthatja az épületet, úgy, mint fagyás, gombásodás, vagy penészedés.
 • A vízszigetelés faladata továbbá a talajban lévő nedvesség elleni védelem, mint például talajvíz.

A vízszigetelés új és meglévő épületek esetében is elengedhetetlen, valamint a megfelelő minőségű, modern technológiát képviselő szigetelőanyagok használata is. Cégünk minőségi Sika termékeket kínál ügyfelei számára, melyekkel a vízszigetelés problémája maximálisan megoldható és hosszantartó védelmet biztosíthat épülete szerkezeti elemei számára.

Tekintse meg weboldalunk kínálatát és válogasson igényeinek megfelelően, valamint bővebb tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Fagyásgátlók

A fagyásgátló biztosítja a gyorsabb és fagyásmentes szilárdulást beton, vasbeton és minden egyéb betonmunkálatok során, melynek a téli hónapokban történő alkalmazása kifejezetten ajánlott. Az anyag alkalmazásának köszönhetően a beton hidratációs hője hamarabb szabadul fel, ezáltal gyorsabban érhető el a fagyállósághoz megkövetelt nyomószilárdság.


A fagyásgátlók alkalmazásának előnyei:

 • Gyors és biztonságos kizsaluzás.
 • A betonra gyakorolt hatás a fagy által megelőzhető és minimálisra csökkenthető.
 • A mechanikai szilárdság kialakulása látványosabban gyorsabb és hatékonyabb az adalékmentes betonokhoz képest.
 • Az adalékszer mentes betonokhoz képest nincs végszilárdsági eltérés a fagyásgátlóval ellátott megoldáshoz képest.

Felhasználási területek:

 • Vasalt vagy vasalatlan beton előállításához -10°C hőmérsékletig.
 • Cementhabarcs előállításához és feldolgozásához hideg időben.

Amennyiben Önnek is fontos a minőségi és időtálló megoldások alkalmazása építkezések során, válaszon fagyásgátló anyagot betonmunkákhoz!

Tekintse meg weboldalunk termékkínálatát, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket elérhetőségeinken és kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Betonjavító anyagok

Az építőipar által legnagyobb mennyiségben felhasznált cementkötésű anyag a beton, melynek jellemező tulajdonsága az alacsony húzószilárdsága, amit vasalással lehet növelni.


A vízzel való érintkezés elkerülhetetlen folyamat és így az idők során elindul a karbonátosodás a beton felületében. Ez egy lassú folyamat, amely nem egyenletesen folyik, valamint befolyásolja a beton feldolgozása és a betonvas takarása. A károsodás azonban megelőzhető betonjavító anyagok használatával.

A betonjavító anyagok használatának hatásai:

 • A hiányzó részek kijavítása.
 • A javítás megakadályozza a víz és más vegyületek bejutását a betonszerkezetbe.
 • A beton- és vasszerkezetben helyreáll a megfelelő pH érték.
 • A cementkötésű alapozók használata igen egyszerű és praktikus.
 • A sérült részek rétegvastagságtól függően több rétegben habarcsokkal helyreállíthatóak.
 • A helyreállítás után utókezeléssel esztétikailag is javíthatóak a felületek.
 • A betonjavító anyagok gyorsan kötnek.
 • Fagyálló, rozsdaálló és a jég elleni szereknek ellenáll.

Ha minőségi betonjavító anyagokra van szüksége különböző felületek megóvásához, helyreállításához, tekintse meg választékunkat és válogasson az igényeinek megfelelően!

További információkért keressen minket elérhetőségeinken!

Sika AnchorFix-1 tőcsavar ragasztó AKCIÓ

Ára: 2.230,- Ft/db + ÁFA.

 


Érvényes a készlet erejéig.

Gépjárművünk alvázvédelmének és karosszériavédelmének fontossága

Autónk alvázvédelme és karosszériavédelme elengedhetetlen, ezért ezek esetében rendkívüli körültekintés, valamint a megfelelő anyag használata szükséges, mivel a mindennapi használat során számos olyan behatás éri, amely korróziós hatást vált ki.


Az időjárási viszonyok, a felfröccsenő víz és annak só tartalma, az agresszív kémiai anyagok, valamint a kőfelverődés hatására károsodnak, ennek köszönhetően romlik a vezetésbiztonság, az esztétikai megjelenés, és a javítás komoly anyagi ráfordítást igényel.

Szerencsére napjainkban megannyi lehetőségünk van előre védekezni a korróziós és egyéb károsodások ellen, melyekkel hosszútávon megtérülnek befektetéseink. A cégünk által kínált termékek használata egyszerű és gyors, hosszú távon biztosítanak megfelelő és optimális védelmet gépjárművének, rugalmas védőbevonatot képezve azon. Az általunk kínált termékek minden anyagon jól megtapadnak, és minden külső hatásnak ellenállnak.

Gondoskodjon Ön is időben autójának védelméről, hiszen hosszútávon megőrizheti annak épségét és ezzel a biztonságos vezetés élményét! További információkért tekintse meg honlapunkon a termékek leírását, illetve kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

A műgyanta padlóburkolásról

Magas igénybevételű műhelyben dolgozik? Szeretné, ha a padló praktikusan szolgálná a helyiséget? Halott már a műgyanta padlóburkolásról?


A Primer-Kemi Kft. elárulja Önnek, hogy miért érdemes a műgyanta padlóburkolást választania!

 • gyorsan elkészíthető
 • könnyen tisztítható és adott esetben, renoválható
 • rendkívül strapabíró
 • változatos formákban kapható
 • kiválóan alkalmas egyenetlen padló kiegyenlítésére

A műgyanta padlóburkolás alapjában véve a következő fázisokból áll, attól függően természetesen, hogy milyen típussal és körülmények között dolgozunk!

 • Előkészítés
 • Alapozás
 • Felületkiegyenlítés
 • Glettelés
 • Csúszásmentesítés
 • Védőréteg felvitele

Az epoxi alapú műgyanta padlóburkolás beton, csempe, kő, műkő, járólap és fém esetében is alkalmazható. Pozitív tulajdonságait a felhordás vastagsága és annak módja is befolyásolja. A poliuretán alapú műgyanta padlóburkolat leginkább cementes felületeken használható, melyen egy strapabíró, kopásálló réteget alakít ki.

Műgyanta padlóburkolaton gondolkodik? Keresse fel a Primer-Kemi Kft.-t és kérje ki kollégáink tanácsát!

Betonkorrózió

A beton napjaink egyik legnépszerűbb építőanyaga, amelyet számos épület alapjaként használnak. Többek között sokoldalúsága tette méltán népszerűvé.


A vasbeton kikezdhetetlen anyag, amennyiben a gyártási és felhasználási folyamat úgy történik, ahogy azt az előírások megkövetelik. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a hiányosságok, a savas füstgázok hatása, a túlterhelt szerkezetből adódó problémák és a technológiai hibák súlyos károkat okozhatnak a betonban.

 

Hogyan alakul ki a betonkorrózió?

 

Ez a beton minőségétől és a felületkezeléstől függően kialakulhat nagyon lassan, de rövid idő alatt is. A probléma fő okozója a beton karbonátosodása, amit a beszivárgó széndioxid idéz elő. A betonban található mész kalcium karbonáttá lesz, ami lecsökkenti, majd megszünteti a korrózióvédő hatást. Ez eléri később a betonacélt, ami némi nedvességgel és oxigénnel karöltve elindítja a betonkorróziót.

 

Ha szeretné megóvni a betonszerkezetet a korróziótól, tekintse meg felületkezelő műgyantáinkat és egyéb termékeinket!

Kenhető vízszigetelések

Amikor házat építünk nagyon fontos odafigyelnünk a megfelelő szigetelésre.


Nemcsak arra kell megoldást találni, hogy az évszakokhoz való optimális hőmérsékletet biztosítsuk a házban, hanem azt is, hogy a falak ne vizesedhessenek. Ezt kenhető vízszigeteléssel érhetjük el.

A pincénk és a fürdőszobánk azok a helyek, ahol a fal leginkább ki van téve a víz károsító hatásának. Ezért ezeknél jobban kell ügyelnünk a helyes szigetelésre.

Ha nem gondoskodunk megfelelően a vízszigetelésről, akkor a penész is könnyedén megtelepedhet, ami az egészségre nagyon káros. Ezen felül egy beázott fal nagy károkat tud okozni. Olyan személyes tárgyaink ázhatnak el, amik fontosak számunkra vagy nehezen pótolhatók.

A jó szigetelés lényege az optimális tervezés és a kiváló szigetelőanyag. A nálunk kapható kenhető vízszigetelések nem fognak csalódást okozni Önnek.

Miért érdemes nálunk vásárolnia:

-          Minőségi, megbízható termékeket árusítunk, melyekhez kedvező áron juthatnak hozzá.

-          Szakszerű kiszolgálást biztosítunk, udvarias segítőkész kollégákkal

Vásárolja meg kenhető vízszigetelő termékünket, hogy Önnek is védve legyen lakása.

Hírarchívum
Sika Primer-Kemi